

Pascal Jalhay
De naam Pascal Jalhay klinkt je vast nog bekend in de oren. Hij werkte voorheen als chef-kok bij het befaamde restaurant Vermeer en sleepte daar als jongste chef ever 2 sterren binnen. Inmiddels kookt hij nog steeds de sterren van de hemel.
Hij ontwikkelt o.a. recepten op letterlijk hoog niveau voor een vliegtuigmaatschappij en bevond zich onlangs in de mijnen van Chili om daar een nieuwe receptuur te bedenken voor de mijnwerkers.
Wij hingen aan zijn lippen bij al die avonturen.
Op Japies Hof krijg jij de kans om weer eens bij hem aan tafel aan te schuiven en mee te genieten van zijn kooktechnieken en bijhorende verhalen.
Pascal laat je de evolutie van kooktechnieken zien, zoals bijvoorbeeld van het tourneren van een worteltje naar het deconstrueren van een worteltje. Dat klinkt vast nu als abacradabra, maar wees gerust Pascal legt je alles uit en jij mag er ondertussen van smullen.
In zijn workshop laat hij zien dat moleculair koken niet noodzakelijk is om spectaculair te koken. “Die beleving van pareltjes en structuren, dat mondgevoel, kun je ook krijgen door andere natuurlijke kooktechnieken. Water aan de kook brengen is bijvoorbeeld al moleculair, maar dan zonder het gebruik van poedertjes. Het is net zo lekker met dezelfde beleving maar absoluut niet chemisch. “
Sowieso kookt Pascal zonder peper & zout en gebruikt hij geen room en geen boter.” Het product is goed zoals het is en daar kun je heel veel kanten mee op.”
Nieuwsgierig? Zin om te proeven van zijn culinaire kookkunsten? Kaartjes voor zijn menu & workshop incl drankarrangement zijn hier verkrijgbaar.
Aanvang: 17.30
Let op! Dit is alleen een Chef’s Table Ticket. Je hebt ook een entreeticket nodig voor het festival zelf.